Er der smerte forbundet med tandregulering?
Det gør ikke ondt at få selve bøjlen på tænderne. Uanset om der er valgt udvendig eller indvendig bøjle.
Der kan være lidt ubehag den første uges tid, når tunge, læber og slimhinder skal vænne sig til bøjlen. Den indvendige bøjle varer en uges tid længere at vænne sig til.
Når du kommer til kontrol, og bøjlen bliver rettet og strammet, kan tænderne efterfølgende blive lidt ømme et par dage.
Kan tænderne blive beskadiget af bøjlen?
Når ”togskinnerne” fjernes ved behandlingens afslutning, bliver tænderne poleret op, så der ikke efterlades synlige mærker.
Nogle patienter kan være disponeret for en lille afkortning af rødderne i forbindelse med tandregulering. Vi afklarer inden behandlingen påbegyndes, om du kan være én af dem, så vi under behandlingen kan tage vores forholdsregler. Vi tager løbende kontrol røntgenbilleder for at sikre, at alt er som det skal være.
Hvordan med tandbørstning?
Det er vigtigt at opretholde en optimal mundhygiejne, da ”togskinner” kan samle mange bakterier. Bakterierne kan føre til misfarvninger af tænderne, caries og parodontose. Du får selvfølgelig en grundig instruktion i renhold af tænder og bøjle, når behandlingen påbegyndes. Ligesom du hos os får udleveret de rette børster mm til brug for din personlige mundhygiejne. Vi kontrollerer naturligvis din mundhygiejne, hver gang vi efterser din bøjle og hjælper med instruktion, hvis der er behov for dette.
Kan man spise alt?
Klæbrige fødeemner kan hænge fast i og eventuelt løsne den fastsiddende bøjle. Derfor anbefaler vi at undgå karameller, vingummi, lakrids og andet klæbrigt. Du kan dog tygge sukkerfrit tyggegummi. Meget hårde fødeemner bør også undgås eller skæres i mindre stykker.
Er du i tvivl eller har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.
Specialklinik for tandregulering
Østergade 15
5492 Vissenbjerg Fyn
Telefon 88 80 26 66